Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το πυραυλικό του πρόγραμμα

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το πυραυλικό του πρόγραμμα

Ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι χωρίς πυραύλους, η χώρα του δεν θα έχει μέσα αποτροπής και ζήτησε από τις χώρες της Δύσης πρώτα να αφοπλίσουν το Ισραήλ πριν ζητήσουν το ίδιο από την Τεχεράνη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν χρειάζεται τους πυραύλους ως μέσο αποτροπής για την ασφάλειά του, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν, που κατέστησε σαφές ότι η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα είναι απαραίτητο, σε μια περιοχή όπου το Ισραήλ μπορεί να «ρίξει πυραύλους στη Γάζα κάθε μέρα».

Οι χώρες της Δύσης καλούν εδώ και πολλά χρόνια το Ιράν να περιορίσει το πυραυλικό του πρόγραμμα, ωστόσο η Τεχεράνη δεν έχει υποχωρήσει στις πιέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγόρησαν το Ιράν ότι μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο πόλεμο στην Ουκρανία. Παρά το γεγονός ότι τόσο η Μόσχα όσο και η Τεχεράνη αρνήθηκαν τις καταγγελίες των δυτικών χωρών, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε νέες κυρώσεις τόσο προς τη Ρωσία όσο και προς το Ιράν.

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν, επιχειρηματολογώντας για τη συνέχιση του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν, έφερε ως παράδειγμα τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας: «Αν δεν έχουμε πυραύλους, θα μας βομβαρδίσουν όποτε θέλουν, όπως στη Γάζα».

Και επανέλαβε την επίσημη θέση της Τεχεράνης, καλώντας τη διεθνή κοινότητα «πρώτα να αφοπλίσει το Ισραήλ, προτού υποβάλει τις ίδιες απαιτήσεις στο Ιράν».

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT