Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν και Χάρις: Τους αποδίδει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του

Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν και Χάρις: Τους αποδίδει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του

Μπορεί να εξέφρασαν ανακούφιση που ο Τραμπ είναι καλά, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πάντως τους «δείχνει» ως υπεύθυνους για την απόπειρα εις βάρος του. Μπάιντεν: Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται βοήθεια

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, που ισχυρίστηκε ότι η ρητορική τους εναντίον του είναι αυτή που προκαλεί τις απόπειρες εναντίον του, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News, o Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι Δημοκρατικοί υποκίνησαν τη βία λέγοντας ότι ήταν απειλή για την αμερικανική δημοκρατία. Ο πρώην πρόεδρος, από το Νοέμβριο του 2020 που έχασε τις εκλογές, επιμένει, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ότι κέρδισε τις εκλογές του 2020 και του «έκλεψαν τη νίκη». Καθώς οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται, έπειτα και από διακομματική έρευνα στο Κογκρέσο, ότι συμμετείχε σε «πολυμερή συνωμοσία» για να υπονομεύσει τη βούληση των ψηφοφόρων.

Τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και η Κάμαλα Χάρις επαναλαμβάνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αντιδημοκρατικές τάσεις και πως αυτό καθίσταται σαφές στις ομιλίες προς τους ψηφοφόρους του. 

Πλέον, μετά και τη δεύτερη απόπειρα εις βάρος του, ο Τραμπ, εκμεταλλευόμενος τις εξελίξεις εν όψει προεδρικών εκλογών, συνέδεσε όσα έχουν πει εις βάρος του ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με αυτές τις επιθέσεις.

«Η ρητορική τους προκαλεί πυροβολισμούς εναντίον μου, όταν είμαι αυτός που πρόκειται να σώσει τη χώρα, και αυτοί είναι που καταστρέφουν τη χώρα – τόσο από μέσα όσο και από έξω», είπε ο Τραμπ στο Fox News. Και πρόσθεσε ότι ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας, «πίστευε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν».

Και χαρακτήρισε τους Μπάιντεν και Χάρις «εσωτερικούς εχθρούς. Αυτοί είναι η πραγματική απειλή», είπε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι δεν έχει ακόμη πλήρη αναφορά για το περιστατικό της Κυριακής στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα και ότι ήταν ευγνώμων που ο πρώην πρόεδρος ήταν καλά.

Πρόσθεσε δε ότι η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτικών προσώπων στη χώρα, «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια».

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το επίπεδο προστασίας του Ντόναλντ Τραμπ ήταν υψηλότερο από ό,τι σε άλλους πολιτικούς της ίδιας θέσης, λόγω της υψηλής προβολής του και της υποψηφιότητάς του για την προεδρία. Η ασφάλειά του ενισχύθηκε λίγες μέρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ιουλίου στην Πενσιλβάνια, εξαιτίας απειλής για τη ζωή του προερχόμενης από το Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πηγή: Associated Press, The Guardian, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT