Απόπειρα κατά Τραμπ: Το βίντεο της σύλληψης του Ρουθ – Βρισκόταν στο γήπεδο γκολφ επί 12 ώρες

Απόπειρα κατά Τραμπ: Το βίντεο της σύλληψης του Ρουθ – Βρισκόταν στο γήπεδο γκολφ επί 12 ώρες

Ο ύποπτος για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι βρισκόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ 12 ώρες προτού η Μυστική Υπηρεσία εντοπίσει το πυροβόλο όπλο του

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 58χρονος άνδρας που θεωρείται ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι βρισκόταν στην περιοχή γύρω από το γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου επί 12 ώρες προτού ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας εντοπίσει την καραμπίνα του και ανοίξει πυρ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή ποινική δίωξη στη Φλόριντα.

Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που προστάτευε τον Τραμπ, είδε ένα όπλο να προεξέχει από τη γραμμή των δέντρων κοντά στο σημείο όπου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικaνών έπαιζε γκολφ και πυροβόλησε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου υποπτεύονται ότι ο άνδρας που κρατούσε το όπλο αυτό ήταν ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.

Ο Ρουθ εγκατέλειψε τη σκηνή και άφησε πίσω του το τηλέφωνό του, το γεμάτο τουφέκι τύπου SKS με διόπτρα και κάποια τρόφιμα.



Οι αρχές επιβολής του νόμου βρήκαν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του Ρουθ σε μία από τις αναρτήσεις του στο Facebook και ήταν σε θέση να εντοπίσουν γρήγορα τα δεδομένα του τηλεφώνου του, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είχε κρυφτεί στους θάμνους από τις 2 π.μ. περίπου μέχρι τη 1:30 μ.μ., όταν τον είδε η Μυστική Υπηρεσία, αναφέρει η καταγγελία.

Ο Ρουθ εμφανίστηκε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Φλόριντα το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για δύο εγκλήματα:

  • κατοχή πυροβόλου όπλου από καταδικασμένο κακοποιό
  • και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Ο σβησμένος σειριακός αριθμός δυσκολεύει τις αρχές να εντοπίσουν το όπλο και μπορεί να σημαίνει μια πιο αργή διαδικασία για να προσδιοριστεί πώς το απέκτησε ο Ρουθ.

Ο πράκτορας του FBI που συνέταξε την ένορκη βεβαίωση που υποστηρίζει την ποινική καταγγελία δήλωσε ότι ο τύπος του όπλου που είχε ο 58χρονος δεν κατασκευάζεται στη Φλόριντα και ο πράκτορας υποψιάζεται ότι αποκτήθηκε από άλλη πολιτεία ή από το εξωτερικό.

Ο Ρουθ αναμένεται να δηλώσει ένοχος ή αθώος κατά την απαγγελία κατηγορίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου δεν έχουν ανακοινώσει το κίνητρο, αλλά δήλωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό ως πιθανή απόπειρα δολοφονίας.

Ενώ οι αρχικές κατηγορίες εναντίον του Ρουθ δεν αφορούν σε προσπάθεια δολοφονίας του Τραμπ, η συνεχιζόμενη έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες κατηγορίες.

Αν η υπόθεση κριθεί ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας, θα είναι η δεύτερη κατά του Τραμπ μέσα σε περίπου δύο μήνες. Στις 13 Ιουλίου, ένας άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Η Μυστική Υπηρεσία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.

Απόπειρα κατά Τραμπ: Το βίντεο της σύλληψης του Ρουθ – Βρισκόταν στο γήπεδο γκολφ επί 12 ώρες-1

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον Ρουθ να φεύγει από το γήπεδο γκολφ του Τραμπ, αναφέρεται στην καταγγελία. Περίπου 45 λεπτά ύστερα από αυτό, οι τοπικές αστυνομικές αρχές τον σταμάτησαν καθώς έτρεχε με ταχύτητα βόρεια κατά μήκος του Interstate 95.

Οταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν, τον ρώτησαν αν κατάλαβε γιατί τον σταμάτησαν, σύμφωνα με την καταγγελία. Ο Ρουθ φέρεται να απάντησε ότι καταλάβαινε.

Ο σερίφης της κομητείας δήλωσε σε τοπικό σταθμό τη Δευτέρα ότι η υπόθεση εγείρει ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές.

«Πώς ένας τύπος που δεν είναι από εδώ φτάνει μέχρι το Trump International, συνειδητοποιεί ότι ο πρώην πρόεδρος παίζει γκολφ και είναι σε θέση να φέρει ένα τουφέκι σε αυτή την περιοχή;», πρόσθεσε.

«Είναι αυτός ο τύπος μέρος μιας συνωμοσίας; Είναι ένας μοναχικός ένοπλος; Αν είναι μέρος μιας συνωμοσίας, τότε το όλο θέμα παίρνει πραγματικά έναν πολύ δυσοίωνο τόνο».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πινακίδα κυκλοφορίας που είναι τοποθετημένη στο Nissan του Ρουθ είναι καταχωρημένη σε ένα «λευκό φορτηγό Ford του 2012 και έχει δηλωθεί ως κλεμμένο».

Πηγή: Washington Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT