Γερμανικά ΜΜΕ: Βλέπουν εκστρατεία παραπληροφόρησης υπέρ του AfD μέσω Ρωσίας

Γερμανικά ΜΜΕ: Βλέπουν εκστρατεία παραπληροφόρησης υπέρ του AfD μέσω Ρωσίας

Εταιρεία που συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από εκστρατείες που στόχο έχουν να δώσουν ώθηση στο κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εταιρεία που συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση, διεξάγει εκστρατεία παραπληροφόρησης με στόχο να δώσει ώθηση στο κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Η εταιρεία Social Design Agency (SDA), που εδρεύει στη Μόσχα, διασπείρει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια ψευδείς πληροφορίες, 24 ώρες το 24ωρο, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σε στενή συνεργασία με το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα WDR και NDR.

Στο στόχαστρο της εταιρείας που διαδίδει φιλορωσικά σχόλια, μιμίδια και καρικατούρες στο Facebook, το Χ, το Telegram και το Instagram, βρίσκεται ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελαρίου Oλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε και χρονολογείται από τα τέλη του 2022, ένας από τους στόχους ήταν να αυξήσει το AfD το ποσοστό του στο 20% σε δημοσκόπηση αξιόπιστου ινστιτούτου, οι μετρήσεις του οποίου δημοσιεύονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Eνας άλλος στόχος ήταν να διαδοθεί η άποψη ότι η υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία δημιουργεί «τη χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση στην πρόσφατη ιστορία» της χώρας, γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT