Από την Ασία στην Ευρώπη πάνω σε τεντωμένο σχοινί

Από την Ασία στην Ευρώπη πάνω σε τεντωμένο σχοινί

O Εσθονός αθλητής Jaan Roose διέσχισε 1.074 μέτρα πάνω σε σχοινί, το οποίο κρεμόταν από ύψος 165 μέτρων πάνω από τη γέφυρα του Βοσπόρου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε ο Εσθονός αθλητής Jaan Roose, αφού «ταξίδεψε» από την Ασία στην Ευρώπη, περπατώντας πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί που είχε στηθεί στη γέφυρα του Βοσπόρου, στην Κωνσταντινούπολη.

Υπό τα βλέμματα αρκετών πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την προσπάθειά του, ο Roose, ο οποίος ανήκει στην ομάδα της Red Bull διέσχισε 1.074 μέτρα πάνω στο σχοινί, το οποίο κρεμόταν από ύψος 165 μέτρων. Το «διηπειρωτικό» αυτό ταξίδι διήρκεσε συνολικά 47 λεπτά.

«Ο Βόσπορος έχει ιστορική και πολιτιστική σημασία χιλιάδων ετών, καθώς και μια απίστευτη φυσική ομορφιά. Εγραψα ιστορία, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε αμέσως μετά την επιτυχία του ο Roose, κάνοντας λόγο για μια «μοναδική τοποθεσία για slackline».

Το επίτευγμά του σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα άτομο διασχίζει με τα πόδια την απόσταση από την Ασία στην Ευρώπη, σε τέτοιο ύψος.

Η προσπάθεια του Roose υποστηρίχθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και τη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων.

Από την Ασία στην Ευρώπη πάνω σε τεντωμένο σχοινί-1
REUTERS/Murad Sezer

«Σε ένα περιβάλλον πόλης, είναι πάντα πιο δύσκολο από ό,τι στη φύση», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να παραμείνει συγκεντρωμένος στα βήματά του, παρά τη φασαρία που προκαλούσε η κίνηση των οχημάτων στην πόλη, καθώς και οι πτήσεις εναέριων μέσων.

«Φοβάμαι τα ύψη, αλλά αυτός ο φόβος είναι απαραίτητος. Με βοηθά να βελτιώσω την τεχνική μου και να παραμείνω ασφαλής. Πρέπει να φοβάμαι», σημείωσε μεταξύ άλλων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT