ΗΠΑ: Ενήμερη η Μυστική Υπηρεσία για την ανάρτηση Μασκ σχετικά με Μπάιντεν και Χάρις

ΗΠΑ: Ενήμερη η Μυστική Υπηρεσία για την ανάρτηση Μασκ σχετικά με Μπάιντεν και Χάρις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε γνώση μιας ανάρτησης του δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, στην οποία συλλογίζεται την έλλειψη απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, πρώην γνωστής ως Twitter, ανέβασε την ανάρτηση μετά τη σύλληψη ενός άνδρα που ήταν ύποπτος ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του στο Δυτικό Παλμ Μπιτς.

Υποστηρικτής του Τραμπ και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο Μασκ έγραψε την Κυριακή: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν/Καμάλα», μια ανάρτηση που έκλεισε με ένα emoji ενός προσώπου με σηκωμένο φρύδι.

ΗΠΑ: Ενήμερη η Μυστική Υπηρεσία για την ανάρτηση Μασκ σχετικά με Μπάιντεν και Χάρις-1

Γρήγορα επικρίθηκε από χρήστες του X, οι οποίοι δήλωσαν ότι ανησυχούσαν ότι τα λόγια του προς τα σχεδόν 200 εκατομμύρια X followers του θα μπορούσαν να υποκινήσουν τη βία κατά του Μπάιντεν και της Χάρις.

Ο Μασκ διέγραψε την ανάρτηση, αλλά όχι προτού η Μυστική Υπηρεσία, επιφορτισμένη με την προστασία νυν και πρώην προέδρων, αντιπροέδρων και άλλων αξιόλογων αξιωματούχων, λάβει γνώση.

«Η Μυστική Υπηρεσία έχει λάβει γνώση της ανάρτησης που έκανε ο Ελον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, ως πρακτική, δεν σχολιάζουμε θέματα που αφορούν την προστασία των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος.

«Μπορούμε, ωστόσο, να πούμε ότι η Μυστική Υπηρεσία ερευνά όλες τις απειλές που σχετίζονται με τους προστατευόμενους μας».

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν η υπηρεσία είχε επικοινωνήσει με τον Μασκ, ο οποίος φάνηκε να υπονοεί σε επόμενες αναρτήσεις ότι έκανε ένα αστείο.

«Λοιπόν, ένα μάθημα που έμαθα είναι ότι επειδή λέω κάτι σε μια ομάδα και γελάνε, δεν σημαίνει ότι θα είναι και τόσο ξεκαρδιστικό ως ανάρτηση στο Χ», έγραψε. «Αποδεικνύεται ότι τα αστεία είναι ΠΟΛΥ λιγότερο αστεία αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το πλαίσιο και πρόκειται για απλό κείμενο».

ΗΠΑ: Ενήμερη η Μυστική Υπηρεσία για την ανάρτηση Μασκ σχετικά με Μπάιντεν και Χάρις-2

Τόσο η Χάρις, όσο και ο Μπάιντεν εξέδωσαν δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής, εκφράζοντας ανακούφιση που ο Τραμπ δεν έπαθε τίποτα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT