Ρωσία: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου

Ρωσία: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Robinson που εξαφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Αμούρ στη ρωσική Απω Ανατολή, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS σήμερα Τρίτη.

«Το ελικόπτερο εντοπίστηκε, και οι τρεις επιβαίνοντες είναι νεκροί. Το ελικόπτερο βρέθηκε στο ίδιο σημείο όπου σήμανε το σήμα έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η πηγή του πρακτορείου από την περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου ελήφθη ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από ραδιοφάρο από το Robinson R66 στην περιοχή Ζέγια της περιφέρειας Αμούρ.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας πιλότος και δύο επιβάτες.

Περίπου 20 άτομα και επτά οχήματα συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ελικοπτέρου.

Το μοιραίο Robinson ανήκε στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού Khergu. Το πλήρωμα πέταξε πάνω από το έδαφος της επιχείρησης. Το σημείο της συντριβής ανακαλύφθηκε από τους διασώστες σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα (πρωί για την Ελλάδα).

Το Τμήμα Ερευνών Ανατολικών Διαπεριφερειακών Μεταφορών της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής άνοιξε ποινική υπόθεση για τη συντριβή του ελικοπτέρου. Η Εισαγγελία Μεταφορών της Ανατολικής Σιβηρίας διοργάνωσε επιθεώρηση ασφάλειας πτήσεων.

Πηγή: TASS, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT