Γερμανία: Η Μολδαβία θα μπορούσε να είναι η επόμενη, εάν πέσει η Ουκρανία

Γερμανία: Η Μολδαβία θα μπορούσε να είναι η επόμενη, εάν πέσει η Ουκρανία

«Είναι σαφές ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των ανθρώπων εδώ: αν πέσει η Ουκρανία, η Μολδαβία είναι η επόμενη χώρα στη σειρά», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ από το Κισινάου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποστήριξη προς την Ουκρανία εγγυάται την επιβίωση της γειτονικής Μολδαβίας, δήλωσε σήμερα Τρίτη η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε διάσκεψη για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για τη διεύρυνση της ρωσικής παρέμβασης στην περιοχή.

«Ο,τι κάνουμε για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία σημαίνει επίσης συμβολή στη σταθερότητα όσον αφορά τη Μολδαβία», τόνισε η Μπέρμποκ. «Είναι σαφές ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των ανθρώπων εδώ: ότι αν πέσει η Ουκρανία, η Μολδαβία είναι η επόμενη χώρα στη σειρά».

Η Μπέρμποκ επισκέφθηκε το Κισινάου μαζί με συμμάχους από τη Γαλλία και τη Ρουμανία, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Πλατφόρμα Εταιρικής Σχέσης της Μολδαβίας.

Κάλεσμα για αύξηση της υποστήριξης

Η Γερμανία, από τους κύριους στρατιωτικούς υποστηρικτές του Κιέβου στην Ευρώπη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πλατφόρμα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, χαρακτηρίζοντάς την μέρος ευρύτερων προσπαθειών για σταθεροποίηση της οικονομίας της Μολδαβίας και την προστασία της από τη ρωσική παραπληροφόρηση.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου τόνισε ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και προέτρεψε τους εταίρους να αυξήσουν την υποστήριξή τους.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, τον οποίο καταδικάσαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία μας», είπε η Σάντου.

«Η αβεβαιότητα που προκαλείται από τον πόλεμο εμποδίζει την οικονομική μας ανάπτυξη και θα συνεχίσει να την εμποδίζει όσο διαρκεί», προσέθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT