Λονδίνο: Σε τροχιά πεζοδρόμησης η Oxford Street

Λονδίνο: Σε τροχιά πεζοδρόμησης η Oxford Street

Ενας από τους διασημότερους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου πρόκειται να πεζοδρομηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Oxford Street, ένας από τους διασημότερους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου, πρόκειται να πεζοδρομηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

«Η Oxford Street ήταν κάποτε το στολίδι στο στέμμα του λιανικού κλάδου της Βρετανίας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει υποφέρει πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία. Χρειάζεται επείγουσα δράση για να δοθεί νέα πνοή στον πιο διάσημο δρόμο της χώρας», δήλωσε από την πλευρά του ο Καν, ο οποίος -υπενθυμίζεται- ότι προωθεί εδώ και χρόνια σχέδια πεζοδρόμησης του εν λόγω δρόμου, σχέδια τα οποία είχαν όμως προκαλέσει στο παρελθόν αντιδράσεις, ενστάσεις και διαφωνίες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο «ανθεί» λειτουργώντας ανταγωνιστικά προς τα «φυσικά» καταστήματα, τα μεγάλα πολυκαταστήματα που έβαλαν λουκέτο και η παρατεταμένη επίδραση της της Covid-19, είχαν -ως εξελίξεις- αρνητικό αντίκτυπο στην Oxford Street.

Πλέον, έπειτα από την νίκη του κόμματος των Εργατικών στις γενικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, τα σχέδια του -προερχόμενου από το κόμμα των Εργατικών- Σαντίκ Καν για την πεζοδρόμηση της Oxford Street επιστρέφουν σε τροχιά υλοποίησης.  

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, θα μπορούσε να γίνει πεζόδρομος η διαδρομή μεταξύ των σταθμών Oxford Circus και Marble Arch, ενώ θα μπορούσε να περιοριστεί και η κίνηση των οχημάτων ως τον σταθμό Tottenham Court Road.  

Με πληροφορίες από FT, BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT