Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στην έκρηξη των βομβητών στον Λίβανο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στην έκρηξη των βομβητών στον Λίβανο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι συλλέγουν πληροφορίες αφότου τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.750 τραυματίστηκαν όταν οι βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της Χεζμπολάχ –συμπεριλαμβανομένων μαχητών και γιατρών– εξερράγησαν ταυτόχρονα σε όλο τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται στα επεισόδια και δεν γνωρίζουν ποιος ευθύνεται. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου απείλησε να τιμωρήσει το Ισραήλ ως απάντηση στα επεισόδια.

«Συλλέγουμε πληροφορίες για αυτό το περιστατικό», είπε και συμπλήρωσε: «Μπορώ να σας πω ότι οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε αυτό. Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων αυτό το περιστατικό. Συλλέγουμε πληροφορίες με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο».

Απαντώντας σε ερώτηση, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούσαν πάντα για οποιοδήποτε περιστατικό που μπορεί να αυξήσει την ένταση στη Μέση Ανατολή και προέτρεψε το Ιράν να μην εκμεταλλευτεί κανένα περιστατικό για να αυξήσει την αστάθεια.

Τόνισε επίσης ότι οι άμαχοι δεν ήταν νόμιμοι στόχοι για κανενός είδους επιχείρηση.

Λευκός Οίκος: Προκρίνει διπλωματική λύση

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει διπλωματική λύση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ», δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η Χεζμπολάχ υποσχέθηκε να αντεπιτεθεί αφού κατηγόρησε το Ισραήλ για την πυροδότηση των βομβητών.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διπλωματική λύση», είπε η Ζαν-Πιέρ.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT