Λίβανος: Η Χαμάς χαρακτηρίζει τις εκρήξεις βομβητών «τρομοκρατική σιωνιστική επιθετικότητα»

Λίβανος: Η Χαμάς χαρακτηρίζει τις εκρήξεις βομβητών «τρομοκρατική σιωνιστική επιθετικότητα»

Η παλαιστινιακή οργάνωση επισημαίνει ότι η επίθεση δεν έκανε καμιά διάκριση «μεταξύ των μαχητών της αντίστασης και των αμάχων»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς καταδίκασε τη συντονισμένη έκρηξη βομβητών που είχε στόχο την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 9 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 2.800, εκ των οποίων οι 200 σοβαρά.

Μεταξύ των νεκρών και τραυματιών ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και ιατρικό προσωπικό, ενώ τραυματίστηκε και ο πρέσβης του Ιράν στον Λίβανο.

Η Χαμάς χαρακτήρισε τις εκρήξεις των βομβητών «τρομοκρατική σιωνιστική επιθετικότητα», αναφερόμενη ευθέως στο Ισραήλ, το οποίο έχει καταγγείλει και η Χεζμπολάχ ως υπεύθυνο για το περιστατικό.

«Καταδικάζουμε έντονα τη σιωνιστική τρομοκρατική επιθετικότητα που είχε στόχο Λιβανέζους πολίτες, ανατινάζοντας συσκευές επικοινωνίας σε διαφορετικές περιοχές του εδάφους του Λιβάνου», δήλωσε η Χαμάς στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι η επίθεση δεν έκανε καμιά διάκριση «μεταξύ των μαχητών της αντίστασης και των αμάχων».

Η παλαιστινιακή οργάνωση επίσης χαιρέτισε τις «προσπάθειες και τις θυσίες» της Χεζμπολάχ, διότι όπως είπε συνεχίζει να στηρίζει και να υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό.

«Τα εγκλήματα της φασιστικής κατοχής δεν θα σπάσουν τη θέληση του λαού μας και την επιθυμία του να συμμετάσχει στην αντίσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT