Ράπερ «Ντίντι»: Χρησιμοποίησε την ισχύ του για να φτιάξει μια αυτοκρατορία εγκλήματος

Ράπερ «Ντίντι»: Χρησιμοποίησε την ισχύ του για να φτιάξει μια αυτοκρατορία εγκλήματος

«Σωματεμπορία, καταναγκαστική εργασία, εμπόριο ανθρώπων με σκοπό την πορνεία, ναρκωτικά, απαγωγές, εμπρησμός, δωροδοκία και παρεμπόδιση δικαιοσύνης», περιλαμβάνει το κατηγορητήριο εις βάρος του

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόλαφος για τον ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς, που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, είναι το κατηγορητήριο εις βάρος του, καθώς φέρεται για πολλά χρόνια να ήταν επικεφαλής μιας εγκληματικής «αυτοκρατορίας» σωματεμπορίας, μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης

Ο ίδιος κατά την απολογία του δήλωσε αθώος, ωστόσο οι εισαγγελείς, μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του, διέταξαν την προφυλάκισή του χωρίς εγγύηση έως ότου δικαστεί. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Κομπς ήταν επικεφαλής μιας «άθλιας αυτοκρατορίας» σεξουαλικών εγκλημάτων και χρησιμοποιούσε το «κύρος και την ισχύ» του για «σεξουαλική διακίνηση (σωματεμπορία), καταναγκαστική εργασία, εμπόριο ανθρώπων με σκοπό την πορνεία, αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, απαγωγές, εμπρησμό, δωροδοκία και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης».

Ράπερ «Ντίντι»: Χρησιμοποίησε την ισχύ του για να φτιάξει μια αυτοκρατορία εγκλήματος-1
Reuters

Ο Σον «Ντίντι» Κομπς είχε καλλιεργήσει τα χρόνια της καριέρας του την εικόνα ενός επιτυχημένου επαγγελματία, φιλάνθρωπου και καλού οικογενειάρχη, εικόνα σπάνια για τους ράπερ που ξεκίνησαν την καριέρα τους στη δεκαετία του 1990. Ωστόσο όλη αυτή η εικόνα καταρρέει μετά τη σύλληψή του, έπειτα από μια σειρά καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και τις επιδρομές της αστυνομίας στις επαύλεις του στο Μαϊάμι και το Λος Αντζελες.

Το κατηγορητήριο περιγράφει την ώθηση γυναικών θυμάτων και ανδρών εργαζομένων του σεξ σε σεξουαλικές παραστάσεις έπειτα από τη χρήση ναρκωτικών, περίτεχνα παραγόμενες σεξουαλικές παραστάσεις που ονομάζονται «Freak Offs», τις οποίες ο κατηγορούμενος διασκεύαζε, σκηνοθετούσε και συχνά ηχογραφούσε. Ως κινηματογραφικό συνεργείο χρησιμοποιούσε τους υπαλλήλους του. Τα περιστατικά αυτά μερικές φορές διαρκούσαν μέρες και τα θύματά του χρειάζονταν θεραπεία για να αναρρώσουν, λόγω της βιαιότητας που υφίσταντο και των τραυμάτων τους, τα οποία προκαλούσε ο ίδιος.

Επίσης κατηγορείται ότι εξανάγκαζε γυναίκες να κάνουν σεξ, τις κακοποιούσε για χρόνια, ενώ χρησιμοποιούσε τον εκβιασμό, συμπεριλαμβανομένων και των βίντεο, αλλά και σοκαριστικές πράξεις βίας για να ελέγχει τα θύματά του, με τη βοήθεια υπαλλήλων και συνεργατών του.

Οι δικηγόροι του Κομπς υποστήριξε ότι ο πελάτης τους είναι αθώος και πως θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής του, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της εγγύησης, ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Το κατηγορητήριο βασίζεται σε καταθέσεις περισσότερων από 50 θυμάτων του Κομπς και οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις επαύλεις του, η αστυνομία κατέσχεσε ναρκωτικά, βίντεο με τα «Freak Offs» και περισσότερα από 1.000 μπουκάλια baby oil και λιπαντικού, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Επίσης, κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων τριών AR-15 με παραμορφωμένους σειριακούς αριθμούς.

Αν καταδικαστεί, ο Σον «Ντίντι» Κομπς θα βρεθεί αντιμέτωπος με 15 χρόνια κάθειρξη για καθεμία από τις κατηγορίες, ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT