Ουγγαρία: Οι βομβητές δεν κατασκευάστηκαν από εμάς, η εταιρεία BAC είναι «εμπορικός μεσάζων»

Ουγγαρία: Οι βομβητές δεν κατασκευάστηκαν από εμάς, η εταιρεία BAC είναι «εμπορικός μεσάζων»

Η ουγγρική κυβέρνηση διαψεύδει την ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo, που υποστηρίζει ότι οι βομβιστές που εξερράγησαν στον Λίβανο είχαν κατασκευστεί στη Βουδαπέστη.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουγγρική κυβέρνηση διέψευσε ότι οι παγιδευμένοι βομβητές που εξερράγησαν την Τρίτη στον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, και να τραυματιστούν πάνω από 2.800, είχαν κατασκευαστεί στην Ουγγαρία.

Σε ανακοίνωσή της, η Βουδαπέστη αναφέρει ότι η εταιρεία BAC, που εμφανίζεται ως η κατασκευάστρια των βομβητών που εξερράγησαν στον Λίβανο, είναι «εμπορικός μεσάζων» και δεν διαθέτει κατασκευαστική μονάδα στην Ουγγαρία.

«Οι εν λόγω συσκευές δεν βρέθηκαν ποτέ στο ουγγρικό έδαφος», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβακς. «Αυτή η υπόθεση δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Οι πολλαπλές ταυτόχρονες εκρήξεις σε παγιδευμένους βομβητές που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της Χεζμπολάχ, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού του χρήστη τους μέσω GPS, απειλούν να προκαλέσουν νέα κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι συγκεκριμένες μικρές συσκευές έφεραν την επωνυμία της ταϊβανέζικης Gold Apollo και φέρεται να είχαν παγιδευτεί από τις ισραηλινές υπηρεσίες προτού φθάσουν στον Λίβανο. Η Gold Apollo από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι συσκευές δεν κατασκευάστηκαν στην Ταϊβάν, αλλά από εταιρεία στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα από την BAC με έδρα τη Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT