Σουδάν: Δύο νεκροί και 10 τραυματίες σε επίθεση παραστρατιωτικών κοντά στο Ομντουρμάν

Σουδάν: Δύο νεκροί και 10 τραυματίες σε επίθεση παραστρατιωτικών κοντά στο Ομντουρμάν

Οι υγειονομικές αρχές καταγγέλλουν συστηματικό βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών από τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δέκα τραυματίστηκαν από οβίδες πυροβολικού στη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) στην πόλη Ομντουρμάν, βόρεια της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του Χαρτούμ, ο «συστηματικός βομβαρδισμός αμάχων» από τους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ στα βόρεια περίχωρα του Ομντουρμάν έχει στόχο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το Σουδάν έχει βυθιστεί στο χάος εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2023 ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον αρχηγό του στρατού Αμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και στους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ υπό τον Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, άλλοτε δεύτερο τη τάξει της στρατιωτικής χούντας. 

Η ένοπλη σύρραξη έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πλήθος μεγαλύτερο από το 50% του πληθυσμού της αφρικανικής χώρας, έχουν ανάγκη για βοήθεια και από αυτούς οι σχεδόν 18 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν οξεία διατροφική ανασφάλεια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT