Ο Λίβανος απαγορεύει τους βομβητές και τους ασύρματους στις πτήσεις

Ο Λίβανος απαγορεύει τους βομβητές και τους ασύρματους στις πτήσεις

Ο λιβανέζικος στρατός ανέφερε την Πέμπτη ότι ανατίναξε βομβητές και ύποπτες τηλεπικοινωνιακές συσκευές με ελεγχόμενες εκρήξεις

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν σήμερα την απαγόρευση της κατοχής βομβητών ή ασυρμάτων σε πτήσεις από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, μετά την έκρηξη χιλιάδων τέτοιων συσκευών της Χεζμπολάχ τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, η λιβανέζικη διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βηρυτό να ενημερώσουν τους επιβάτες ότι οι φορητοί ασύρματοι και οι βομβητές απαγορεύονται μέχρι νεoτέρας στις αεροπορικές πτήσεις.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν όταν οι βομβητές και οι ασύρματοι που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ εξερράγησαν σε δύο κύματα επιθέσεων την Τρίτη και την Τετάρτη. Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ κατηγορούν ευθέως το Ισραήλ για τη μαζική επίθεση. 

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο λιβανέζικος στρατός ανέφερε την Πέμπτη ότι ανατίναξε βομβητές και ύποπτες τηλεπικοινωνιακές συσκευές με ελεγχόμενες εκρήξεις. Παράλληλα, οι πολίτες κλήθηκαν να αναφέρουν αν έχουν στην κατοχή τους τυχόν ύποπτες συσκευές. 

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT