Τουρκία: Λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο

Τουρκία: Λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι τα υπάρχονται μέτρα αναθεωρούνται και νέα τίθενται σε εφαρμογή. Ο Χακάν Φιντάν προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναθεωρεί τα μέτρα ασφαλείας στο στράτευμα, ώστε να προστατευθούν οι συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις, εξαιτίας των εκρήξεων σε βομβητές και ασυρμάτους της Χαμάς στον Λίβανο.

Οι εκρήξεις των συσκευών επικοινωνίας που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ, και οι οποίες αποδίδονται στο Ισραήλ, το οποίο έχει προς το παρόν αποφύγει να σχολιάσει το θέμα, έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, πέρα από τη Γάζα. Οι εκρήξεις στον Λίβανο, την Τρίτη σε βομβητές και την Τετάρτη σε φορητούς ασυρμάτους, φέρεται ότι έγιναν όταν Ισραηλινοί πράκτορες πυροδότησαν εξ αποστάσεως εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε παραγγελία 5.000 συσκευών από τη Χεζμπολάχ προτού εισέλθουν στη χώρα.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν συσκευές και τεχνολογία επικοινωνίας οι οποίες παράγονται αποκλειστικά στην Τουρκία. Ωστόσο, η Αγκυρα έχει θέσει σε εφαρμογή επιπλέον μηχανισμούς ασφαλείας, στην περίπτωση που κάποιο τρίτο μέρος εμπλέκεται στην προμήθεια ή την παραγωγή των συσκευών αυτών. 

Ο αξιωματούχος είπε ότι «είτε αφορά τις επιχειρήσεις που διεξάγουμε, είτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, και μετά και όσα συνέβησαν στον Λίβανο, τα μέτρα που εφαρμόζονται αναθεωρούνται και νέα μέτρα αναπτύσσονται».

«Στο πλαίσιο των τελευταίων γεγονότων, εμείς, ως υπουργείο Αμυνας, κάνουμε όλους τους αναγκαίους ελέγχους», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε επίσης στο κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι δημιουργείται μια ανεξάρτητη υπηρεσία κυβερνοασφάλειας ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιστεύει ότι αυτό είναι αναγκαιότητα.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT