Μέση Ανατολή: Παράταση αναστολής πτήσεων από Lufthansa και Air France

Μέση Ανατολή: Παράταση αναστολής πτήσεων από Lufthansa και Air France

Διεθνείς αερομεταφορείς έχουν επανειλημμένα αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεών τους προς χώρες της Μέσης Ανατολής τους τελευταίους μήνες, λόγω της ανατροφοδοτούμενης έντασης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, και η οποία φαίνεται ότι επιδεινώθηκε μετά και τις εκρήξεις σε βομβητές και φορητούς ασυρμάτους στον Λίβανο, υποχρεώνει αεροπορικές εταιρείες να παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς τις εμπλεκόμενες χώρες.

Το πρωί της Πέμπτης, ο γερμανικός όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την αναστολή των πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη έως τις 24 Σεπτεμβρίου και έως τις 26 Οκτωβρίου για τη Βηρυτό, λόγω των εντάσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, η αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων με το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Air France, η οποία επίσης επισήμανε την «κατάσταση ασφαλείας που επικρατεί στους προορισμούς αυτούς».

Διεθνείς αερομεταφορείς έχουν επανειλημμένα αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεών τους προς χώρες της Μέσης Ανατολής τους τελευταίους μήνες, λόγω της ανατροφοδοτούμενης έντασης, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τη στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Στους 11 μήνες της σύγκρουσης, η ένταση διαρκώς κλιμακώνεται με την εμπλοκή, έμμεση ή άμεση, της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και των Χούθι της Υεμένης.

• Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT