Ισραήλ: «Η νέα φάση του πολέμου έχει μεγάλους κινδύνους αλλά και ευκαιρίες»

Ισραήλ: «Η νέα φάση του πολέμου έχει μεγάλους κινδύνους αλλά και ευκαιρίες»

«Οσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι υπάρχουν «σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και μεγάλα ρίσκα» καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια «νέα φάση» του πολέμου, με το κέντρο βάρους να εστιάζεται πλέον στον Βορρά και συγκεκριμένα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο Γκάλαντ, απευθυνόμενος σε κορυφαίους αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αυτή είναι μια νέα φάση στον πόλεμο, που ενέχει σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και μεγάλους κινδύνους. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται καταδιωκόμενη και οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις θα συνεχιστούν».

«Στόχος μας είναι να επιστρέψουν οι κάτοικοι του Βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια. Οσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», πρόσθεσε.

Χθες από βάση της πολεμικής αεροπορίας, ο Γκάλαντ διαμήνυσε ότι «ξεκινάμε μια νέα φάση στον πόλεμο. Απαιτεί θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή από εμάς».

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT