Χαμάς: «Ευγνωμονεί» τη Χεζμπολάχ που θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ για να τελειώσει ο πόλεμος

Χαμάς: «Ευγνωμονεί» τη Χεζμπολάχ που θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ για να τελειώσει ο πόλεμος

Η παλαιστινιακή οργάνωση εκτιμά ότι η στάση του Νασράλα εμποδίζει τα σχέδια του Ισραήλ «να κάμψει το μέτωπο υποστήριξης προς τον λαό μας και την αντίστασή μας στη Λωρίδα της Γάζας»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βαθιά ευγνωμοσύνη» προς τη Χεζμπολάx εξέφρασε η Χαμάς, αφότου ο ηγέτης της λιβανικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα υποσχέθηκε να διατηρήσει την πίεση στο Ισραήλ μέχρι να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η παλαιστινιακή οργάνωση εκτιμά ότι η στάση του Χασάν Νασράλα εμποδίζει τα σχέδια του Ισραήλ «να κάμψει το μέτωπο υποστήριξης προς τον λαό μας και την αντίστασή μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Στην ομιλία του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στην ομιλία που εκφώνησε, μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις παγιδευμένων συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο, που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και τραυμάτισαν χιλιάδες, την Τρίτη και την Τετάρτη, είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή η πράξη είναι ουσιαστικά «κήρυξη πολέμου». 

Τόσο η Χαμάς όσο και η Χεζμπολάχ επέρριψαν την ευθύνη για τις εκρήξεις στο Ισραήλ, το οποίο δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ παραδέχθηκε ότι η οργάνωσή του δέχθηκε «ένα σοβαρό και άνευ προηγουμένου πλήγμα στην ιστορία του Λιβάνου». Από την έκρηξη των βομβητών και των φορητών ασυρμάτων της οργάνωσης σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 3.000.

Ο Νασράλα προειδοποίησε ωστόσο ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. «Το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα σταματήσει μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα στη Γάζα» παρά «όλο αυτό το αίμα που χύθηκε», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT