Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Στόχος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Στόχος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένη επίθεση» στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Παρασκευή, ενώ δύο πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι τα νότια προάστια της Βηρυτού χτυπήθηκαν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αl-Manar της Χεζμπολάχ ανέφερε «επίθεση στην περιοχή». Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed μετέδωσε εικόνες από κατεστραμμένα αυτοκίνητα, απορρίμματα στους δρόμους μετά την ισραηλινή επιδρομή.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι στόχος του χτυπήματος ήταν ο διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ ο οποίος, όπως θα γινόταν γνωστό αργότερα, είναι νεκρός.  

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες (τουλάχιστον 59) τραυματίες. 

Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT