Ο Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τον Λίβανο

Ο Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τον Λίβανο

Οι ΗΠΑ έχουν επιδοθεί σε μια διπλωματική κούρσα με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι μια διπλωματική λύση είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή προκειμένου η πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν πια επιδοθεί σε μια διπλωματική κούρσα με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Η αμερικανική διοίκηση καλεί, πάντως, τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τον Λίβανο, ενώ δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα για μια εκεχειρία στη Γάζα που θα συνοδεύεται παράλληλα και από μια συμφωνία για την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρξε κάποια ενημέρωση του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ πριν από τα σημερινά πλήγματα στη Βηρυτό.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT