Ρωσία: «Ανάρπαστο» το νέο iPhone, παρά την «τσουχτερή» τιμή

Ρωσία: «Ανάρπαστο» το νέο iPhone, παρά την «τσουχτερή» τιμή

Οι προπαραγγελίες του νέου iPhone εκτοξεύθηκαν στα ύψη, παρά την τιμή του που είναι υψηλότερη στη Ρωσία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προπαραγγελίες στη Ρωσία για το νέο iPhone 16 είναι κατά 15% αυξημένες σε σύγκριση με εκείνες του iPhone 15, παρόλο που είναι κατά τουλάχιστον 50% ακριβότερο από ό,τι στη Δύση.

Η Ρωσία νομιμοποίησε τις λεγόμενες «γκρίζες» ή «παράλληλες» εισαγωγές, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος προϊόντων στη χώρα χωρίς την άδεια των εμπορικών σημάτων, αφού δυτικές εταιρείες, όπως η εταιρεία κατασκευής iPhone Apple, επέβαλαν απαγορεύσεις εξαγωγών το 2022 ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Λουντμίλα Σεμούσινα, εκπρόσωπος της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, δήλωσε ότι τα iPhones που διατίθενται προς πώληση αυτόν τον μήνα έχουν φθάσει στη Ρωσία από «παντού», χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες.

Χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας, όπως η Τουρκία, η Κίνα, η Ινδία, το Καζακστάν και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, έχουν δει απότομη αύξηση στο εμπόριο με τη Ρωσία από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου και οι πωλήσεις στα καταστήματα αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα

Το κατάστημα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών M.Video δήλωσε ότι οι τιμές θα ξεκινούν από 112.999 ρούβλια (1.225 δολάρια) για το iPhone 16 128GB, ενώ το iPhone Pro Max 1TB είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στη Ρωσία με την τιμή του στα 249.999 ρούβλια (2.710 δολάρια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT