Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ανέρχεται στα 375 εκατομμύρια δολάρια και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πυρομαχικά, ανταλλακτικά και άλλα όπλα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την εμπόλεμη Ουκρανία που θα φτάνει τα 375 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters και οι οποίοι διατήρησαν την ανωνυμία τους. 

Με βάση την ίδια πηγή, το πακέτο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει περιπολικά σκάφη, πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), πυρομαχικά πυροβολικού 155 και 105 χιλιοστών, ανταλλακτικά και άλλα όπλα.

Το περιεχόμενο αλλά και το μέγεθος του πακέτου μπορεί να τροποποιηθεί τις προσεχείς ημέρες προτού τελικά υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. 

Από τον Μάιο, οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει πακέτο βοήθειας μεγαλύτερο των 275 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Τον Αύγουστο, καθώς η Ουκρανία πιεζόταν σημαντικά στα ανατολικά της από τη ρωσική προέλαση, οι ΗΠΑ έστειλαν δύο πακέτα, ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT