ΗΠΑ: Δημοσιογράφος του «New York Magazine» σε άδεια, λόγω σχέσης με πολιτικό

ΗΠΑ: Δημοσιογράφος του «New York Magazine» σε άδεια, λόγω σχέσης με πολιτικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρόσωπο με το οποίο συνδέεται η Ολίβια Νούτσι είναι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Το περιοδικό ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες του

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητώντας συγγνώμη από τους αναγνώστες του, για «παραβίαση της εμπιστοσύνης τους», το «New York Magazine» ανακοίνωσε ότι η Ολίβια Νούτσι, επιφανής πολιτική συντάκτριά του, βγαίνει σε άδεια, καθώς αποκαλύφθηκε η σχέση της με πολιτικό πρόσωπο. Το περιοδικό τονίζει ότι αυτό συνιστά παραβίαση και των κανόνων δεοντολογίας που εφαρμόζει, καθώς η Νούτσι, ανταποκρίτριά του στην Ουάσιγκτον, πρόσφατα είχε γράψει το πρωτοσέλιδο θέμα του για την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Την υπόθεση έφεραν στο φως δύο ΜΜΕ, ο ενημερωτικός ιστότοπος Status και η εφημερίδα New York Times, σύμφωνα με τα οποία το πρόσωπο με το οποίο συνδέεται η Ολίβια Νούτσι είναι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τελικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το περιοδικό, η δημοσιογράφος και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ δεν έχουν επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα. Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε επίσης ότι έχει δει τη Νούτσι «μόνο μια φορά στη ζωή του».

Το «New York Magazine» σε κείμενο που απευθύνεται στους αναγνώστες του σημειώνει ότι αν είχε γνώση της σχέσης της δημοσιογράφου με το πολιτικό πρόσωπο δεν θα της επέτρεπε να καλύψει την προεκλογική εκστρατεία. Και πως, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπιστώσει στα θέματά της ανακρίβειες ή αποδείξεις προκατάληψης, η Νούτσι βγαίνει σε άδεια έως ότου γίνουν περισσότερο ενδελεχείς έρευνες.

Η Νούτσι, σε δήλωσή της στο Status είχε δηλώσει ότι στις αρχές του 2024 η φύση της επικοινωνίας της με κάποιο από τα πρόσωπα που κάλυπτε «έγινε προσωπική», αλλά «ποτέ σωματική», υποστηρίζοντας όμως ότι ποτέ δεν το χρησιμοποίησε για να πάρει πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσει στο ρεπορτάζ.

Η Νούτσι είχε κάνει ένα θέμα για την προεκλογική εκστρατεία του Κένεντι που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, υπό τον τίτλο «The Mind-Bending Politics of RFK Jr.’s Spoiler Campaign», στην οποίο περιέγραφε μια τρομακτική βόλτα με το αυτοκίνητο και ένα περίπατο με τον Κένεντι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το όνομά του επίσης αναφέρθηκε σε ένα θέμα των New York Times τον Μάρτιο, όπου η Νούτσι και δύο ακόμη δημοσιογράφοι σχολίαζαν την προεκλογική εκστρατεία. Εκεί η Νούτσι έλεγε: «Ξεχνάμε ή αγνοούμε σκόπιμα κάτι πολύ σημαντικό σχετικά με αυτές τις εκλογές: Δεν είναι κούρσα μεταξύ δύο ανδρών. Είναι ένας αγώνας τριών ανδρών», σημειώνοντας ότι εκείνη την εποχή ο Κένεντι «έπαιζε ανταγωνιστικά».

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT