Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο διαψεύδει τους Τραμπ και Βανς για τους μετανάστες από την Αϊτή

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο διαψεύδει τους Τραμπ και Βανς για τους μετανάστες από την Αϊτή

«Επαναλαμβάνουν ισχυρισμούς που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία», λέει ο Ρεπουμπλικανός Μάικ ΝτεΓουάιν, «αδειάζοντας» το προεδρικό δίδυμο του κόμματός του.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ως υποστηρικτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς, με λυπεί το πώς αυτοί συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν ισχυρισμούς που δεν βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία, υποτιμώντας τους νόμιμους μετανάστες που ζουν στο Σπρίνγκφιλντ. Αυτή η ρητορική πληγώνει την πόλη και τους ανθρώπους της, και πληγώνει όσους έχουν περάσει τη ζωή τους εκεί», γράφει ο Μάικ ΝτεΓουάιν στους New York Times.

Ο 77χρονος Μάικ ΝτεΓουάιν έχει γεννηθεί στο Σπρίνγκφιλντ· είναι από το 2019 ο κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο (όπου ανήκει το Σπρίνγκφιλντ)· και πολιτεύεται, ήδη από τη δεκαετία του 1980, με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών στο οποίο ανήκουν οι Τραμπ και Βανς, ενώ εκείνος είχε διατελέσει παλαιότερα βουλευτής καθώς και γερουσιαστής.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Μάικ ΝτεΓουάιν δικαιούται να ομιλεί, πλην όμως αυτό που λέει στην προκειμένη περίπτωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα οι κ.κ. Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς… όταν ισχυρίζονται δημόσια ότι μετανάστες από την Αϊτή «απάγουν και τρώνε τα κατοικίδια των κατοίκων της πόλης Σπρίνγκφιλντ στο Οχάιο».   

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT