Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Στάρμερ θα σταματήσει να δέχεται δωρεές για τα ρούχα του

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Στάρμερ θα σταματήσει να δέχεται δωρεές για τα ρούχα του

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχθηκε σφοδρή κριτική για τα δώρα που δεχόταν. Εκτός από τον Στάρμερ, δώρα σε ρούχα θα σταματήσουν να δέχονται η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντζελα Ρέινες και η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, είχε λάβει δώρα αξίας άνω των 100.000 λιρών, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί άλλες δωρεές ενδυμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου Sky News αποκάλυψε ότι ο Στάρμερ έλαβε δώρα αξίας τουλάχιστον 107.145 λιρών, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος του κοινοβουλίου, την τελευταία πενταετία. 

Επίσης, δέχτηκε εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες, αξίας 40.000 λιρών, καθώς επίσης και ρούχα και δωρεάν διαμονή.

Την εποχή εκείνη ο Στάρμερ ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα συνέχισε να επωφελείται από τα δώρα αυτά και αφού ανέλαβε την πρωθυπουργία, τον Ιούλιο.

Τα περισσότερα δώρα, τα οποία είναι νόμιμα και είχαν δηλωθεί στο Κοινοβούλιο, τα έλαβε από τον Ουαχίντ Αλι, έναν πολυεκατομμυριούχο, μέλος της Βουλής των Λόρδων, οποίος του χάρισε «ρούχα εργασίας» αξίας 16.200 λιρών και πολλά ζευγάρια γυαλιά.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι πέραν του Στάρμερ, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντζελα Ρέινες και η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς θα σταματήσουν επίσης να δέχονται ρούχα.

Ο ηγέτης των Εργατικών και πρωθυπουργός Στάρμερ λέει ότι ακολούθησε όλους τους κανόνες διαφάνειας και δήλωσε τα δώρα, ωστόσο τα στοιχεία αυτά τον έβλαψαν πολιτικά, σε μια περίοδο που η κυβέρνησή του κάνει περικοπές και κόβει τα επιδόματα θέρμανσης σε εκατομμύρια συνταξιούχους.

Πηγή: The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT