«Ο πρόεδρος έκανε ένα αστείο…», λέει ο Λαβρόφ για τη «στήριξη» Πούτιν σε Χάρις

«Ο πρόεδρος έκανε ένα αστείο…», λέει ο Λαβρόφ για τη «στήριξη» Πούτιν σε Χάρις

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Αστειεύεται συχνά κατά τη διάρκεια δηλώσεων και συνεντεύξεων που παραχωρεί», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αστειευόταν όταν είπε ότι η Μόσχα υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Sky News Arabia και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο η αλλαγή στην αμερικανική προεδρία θα επηρέαζε την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε «ήταν ένα αστείο».

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Αστειεύεται συχνά κατά τη διάρκεια των δηλώσεων και των συνεντεύξεων που παραχωρεί», πρόσθεσε.

«Δεν βλέπω μακροπρόθεσμες διαφορές στη στάση μας προς τις τωρινές ή τις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, διότι κυβερνώνται από το διαβόητο “βαθύ κράτος”», επισήμανε επίσης ο Λαβρόφ, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με αυτόν τον ισχυρισμό.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η Μόσχα θα ήθελε η Χάρις να κερδίσει τις εκλογές, σε ένα περιπαιχτικό σχόλιο στο οποίο επικαλέστηκε το «μεταδοτικό» γέλιο της, ως έναν λόγο που την προτιμά έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου που είπε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT