Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των γυναικών που κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον αλ Φαγέντ, πρόκειται για «150 νέα αιτήματα» εκ μέρους «επιζησάντων και ανθρώπων που διαθέτουν αποδείξεις» σχετικά με τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δικηγόροι των γυναικών που κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ έλαβαν «περισσότερα από 150 νέα αιτήματα» για πληροφορίες εκ μέρους πιθανών θυμάτων και ανθρώπων που έχουν αποδείξεις σε βάρος του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods. Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι δικηγόροι έκαναν λόγο για «25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων».

Η ομάδα των δικηγόρων που εκπροσωπούν τα θύματα έλαβε «περισσότερα από 150 νέα αιτήματα» για ενημέρωση, μετά την προβολή την Πέμπτη από το BBC έρευνας με τίτλο «Αλ Φαγέντ: Ενα αρπακτικό στα Harrods». Πρόκειται για αιτήματα εκ μέρους «επιζησάντων και ανθρώπων που διαθέτουν αποδείξεις σχετικά με τον Αλ Φαγέντ», διευκρίνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, ένας πρώην προπονητής του γυναικείο τμήματος της Φούλαμ είπε πως είχαν ληφθεί μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι παίχτριες από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος διατέλεσε ιδιοκτήτης της ομάδας μεταξύ 1997 και 2013.

«Διάβασα όλες τις εφημερίδες χθες και για να είμαι ειλικρινής, δεν μου προκάλεσαν τεράστια έκπληξη» είπε στο BBC ο Γκέτα Χάουγκενς, ο οποίος ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας της Φούλαμ το διάστημα 2001- 2003.

«Γνωρίζαμε ότι του άρεσαν τα ξανθά νεαρά κορίτσια. Επομένως, είχαμε διασφαλίσει αυτές οι καταστάσεις να μην λαμβάνουν χώρα. Προστατεύσαμε τις παίκτριες», συνέχισε ο ίδιος.

Τουλάχιστον 37 γυναίκες κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο χρόνο σε ηλικία 94 ετών. Τουλάχιστον πέντε εξ αυτών λένε ότι υπέστησαν βιασμό.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT