Ρωσία: Εκκενώσεις στο Κρασνοντάρ μετά από επίθεση με drones

Ρωσία: Εκκενώσεις στο Κρασνοντάρ μετά από επίθεση με drones

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Τιχαρέτσκι, ενώ εκκενώθηκαν «προσωρινά» πάνω από 1.000 κάτοικοι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, έπειτα από επίθεση με ουκρανικά drones, κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις τοπικές Αρχές να προχωρούν στην «προσωρινή» εκκένωση περισσότερων από 1.000 κατοίκους από την περιοχή.

Πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σημειώθηκαν επίσης στην περιφέρεια Τβερ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, σύμφωνα με τις περιφερειακές Αρχές.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από ανεξάρτητα ρωσικά ΜΜΕ καταγράφονται ισχυρές εκρήξεις και σύννεφα καπνού.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα και η πτώση των συντριμμιών «προκάλεσε» πυρκαγιά στην περιοχή Τιχαρέτσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Βενιαμίν Κοντρατίεφ, ο οποίος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οπως δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για την οργάνωση της αρωγής προς τον πληθυσμό και την ταχεία διευθέτηση όλων των θεμάτων που συνδέονται με το περιστατικό».

Η περιφέρεια Κρασνοντάρ είναι κοντά στην Ουκρανία, από την οποία χωρίζεται με τη θάλασσα του Αζόφ. Η επίθεση με τα drones «δεν προκάλεσε θύματα», δήλωσε ο Κοντρατίεφ, διευκρινίζοντας ότι αποφασίστηκε η «προσωρινή» εκκένωση των κατοίκων του χωριού Κουμπάν, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 18 drones πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ και 16 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα. Συνολικά, σύμφωνα με τη Μόσχα, καταρρίφθηκαν 101 ουκρανικά drones τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο έκανε γνωστό πως διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας μια επίθεση «εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων που στηρίζουν το έργο των επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα» στην Ουκρανία. «Ολοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν», συμπλήρωσε σε ένα δελτίο Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT