ΗΠΑ: Σε εργοστάσιο πυρομαχικών ο Ζελένσκι – Θα ευχαριστήσει τους εργαζόμενους

ΗΠΑ: Σε εργοστάσιο πυρομαχικών ο Ζελένσκι – Θα ευχαριστήσει τους εργαζόμενους

Εργοστάσιο στην πόλη Σκράντον της Πενσιλβάνια, στο οποίο παράγονται τα κρίσιμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βλήματα των 155 χιλιοστών, θα επισκεφθεί την Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργοστάσιο στην πόλη Σκράντον της Πενσιλβάνια, στο οποίο παράγονται κρίσιμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πυρομαχικά, θα επισκεφθεί την Κυριακή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Το εν λόγω εργοστάσιο αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις στη χώρα όπου κατασκευάζονται βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, τα οποία είναι πολύτιμα για τα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει ήδη παραλάβει περισσότερα από τρία εκατομμύρια βλήματα των 155 χιλιοστών από τις ΗΠΑ. Με τον πόλεμο να βρίσκεται στον τρίτο χρόνο, ο Ζελένσκι πιέζει τις ΗΠΑ να δώσουν άδεια χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει πείσει το Πεντάγωνο ή τον Λευκό Οίκο να χαλαρώσουν τους περιορισμούς. Το υπουργείο Αμυνας έχει τονίσει ότι η Ουκρανία μπορεί ήδη να πλήξει τη Μόσχα με ουκρανικής παραγωγής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Associated Press, υπήρξε στιγμή στη διάρκεια του πολέμου που οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν από 6.000 έως 8.000 βλήματα των 155 χιλιοστών ημερησίως. Ο ρυθμός αυτός άρχισε να εξαντλεί τα αμερικανικά αποθέματα, προκαλώντας ανησυχίες για την κάλυψη των στρατιωτικών αναγκών των ΗΠΑ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, οι ΗΠΑ επένδυσαν στην επανεκκίνηση των γραμμών παραγωγής και πλέον κατασκευάζουν περισσότερα από 40.000 βλήματα των 155 χιλιοστών το μήνα, με στόχο να φτάσουν έως και τα 100.000.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο του Σκράντον, ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντήσει και να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για την αύξηση της παραγωγής των βλημάτων των 155 χιλιοστών το τελευταίο έτος.

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT