Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη κορυφής για την Ουκρανία που αναμένεται να διεξαχθεί τον Νοέμβριο, αν και ο Ζελένσκι είχε πει ότι θα επιθυμούσε τη συμμετοχή της.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη κορυφής για την Ουκρανία που αναμένεται να διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι θα επιθυμούσε τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Η Μόσχα παρουσιάζεται ωστόσο να απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο, λίγο πριν από την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον, μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ζελένσκι θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τις ειρηνευτικές του προτάσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις και στον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

«Η διάσκεψη κορυφής θα έχει τους ίδιους στόχους: προώθηση της απατηλής “φόρμουλας Ζελένσκι” ως βάσης για τη διευθέτηση της σύρραξης, την εξασφάλιση της υποστήριξης της πλειονότητας του κόσμου και την εκμετάλλευσή της για την παρουσίαση στη Ρωσία ενός τελεσιγράφου συνθηκολόγησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα. «Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες διασκέψεις», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT