Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ

Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ

Ο Τζον Κίρμπι απηύθυνε εκ νέου έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Δεν πιστεύουμε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση αυτής της σύρραξης είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Αυτό λέμε απευθείας στους Ισραηλινούς ομολόγους μας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης.

Nετανιάχου: Η Χεζμπολάχ θα καταλάβει το μήνυμα

Ο ισραηλινός στρατός πέτυχε «μια σειρά πληγμάτων που δεν θα είχε ποτέ φανταστεί» η Χεζμπολάχ, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών, διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών και ενός πλήγματος εναντίον της Βηρυτού την Παρασκευή, αλλά και στον απόηχο του μεγα-σαμποτάζ στις συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης (για την οποία βέβαια το Ισραήλ ποτέ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη).

«Αν η Χεζμπολάχ δεν κατάλαβε το μήνυμα, σας το υπόσχομαι, θα το καταλάβει», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι στο βόρειο τμήμα θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με κάθε ασφάλεια. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί να ανοίγουν πυρ εναντίον των κατοίκων της, εναντίον των πόλεών της και ούτε εμείς, το Κράτος του Ισραήλ, θα το ανεχθούμε», κατέληξε.

Οσον αφορά τις επιθέσεις στους βομβητές και τους ασυρμάτους, ο πρόεδρος της χώρας Ισαάκ Χέρτζογκ επεσήμανε ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία εμπλοκή, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θέλουμε πόλεμο με τον Λίβανο».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξαλείψει τυχόν απειλές που είναι υπαρξιακές για το κράτος του Ισραήλ».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT