Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ρωσία χρησιμοποίησε τις κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες KAB για να πλήξει τη Ζαπορίζια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15χρονο αγόρι, αργά το βράδυ της Κυριακής ως αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη νοτιοανατολική πόλη Ζαπορίζια, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι σήμερα, Δευτέρα.

Οι διασώστες απομάκρυναν τους κατοίκους από αρκετές πολυκατοικίες που υπέστησαν ζημιές, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η Ρωσία χρησιμοποίησε τις κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες KAB για να πλήξει τη Ζαπορίζια.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια-1

Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στις επιθέσεις τους, αλλά χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί –στη συντριπτική τους πλειονότητα Ουκρανοί– στον πόλεμο που ξεκίνησε έπειτα από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια Ιβάν Φεντόροφ δήλωσε στο Telegram ότι συνολικά η Ρωσία πραγματοποίησε 363 αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές την περασμένη ημέρα σε 12 οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ζαπορίζια.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook βίντεο που δείχνει διασώστες να προσπαθούν να απομακρύνουν συντρίμμια και να ξεμπλοκάρουν είσοδο σε διαμέρισμα και να περιθάλπουν τραυματίες τη νύχτα μπροστά από κατεστραμμένο κτίριο κατοικιών.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT