Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει την ισορροπία ασφαλείας στα βόρεια σύνορα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει την ισορροπία ασφαλείας στα βόρεια σύνορα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει «περίπλοκες ημέρες» καθώς εντείνει τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και κάλεσε τους Ισραηλινούς να παραμείνουν ενωμένοι καθώς εξελίσσεται η εκστρατεία.

«Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στον Βορρά. Αυτό ακριβώς κάνουμε», είπε σε μήνυμα που εξέδωσε έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ.

182 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες 

Το Ισραήλ εξαπέλυσε εκτεταμένο κύμα αεροπορικών επιδρομών στον νότιο Λίβανο εναντίον εκατοντάδων στόχων της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 182 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και γιατροί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 727.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε καλέσει τους πολίτες να εκκενώσουν τις περιοχές όπου, όπως ανέφερε, η οργάνωση αποθήκευε όπλα. Οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται εν μέσω κλιμάκωσης των διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών έπειτα από σχεδόν ένα έτος συγκρούσεων, καθώς το Ισραήλ στρέφει την εστίασή του στα βόρεια σύνορά του, όπου η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ για να υποστηρίξει τη σύμμαχό της Χαμάς, η οποία πολεμά με το Ισραήλ στη Γάζα.

Το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν αμέσως την κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, καθώς τα ισραηλινά αεροσκάφη ετοιμάζονται να επιτεθούν σε στρατηγικές θέσεις της Χεζμπολάχ όπου –όπως υποστηρίζει το Ισραήλ– σε σπίτια βρίσκονται κρυμμένα όπλα.

«Οι εικόνες που βλέπουμε τώρα από τον νότιο Λίβανο είναι από δευτερογενείς εκρήξεις όπλων της Χεζμπολάχ, τα οποία εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι στο οποίο επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα. Ρουκέτες, πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προορίζονταν και είχαν στόχο να σκοτώσουν Ισραηλινούς πολίτες», δήλωσε ο Χάγκαρι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT