ΗΠΑ: Ο Ρουθ είχε όντως σκοπό να δολοφονήσει τον Τραμπ, σύμφωνα με σημείωμα

ΗΠΑ: Ο Ρουθ είχε όντως σκοπό να δολοφονήσει τον Τραμπ, σύμφωνα με σημείωμα

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, ο οποίος συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου κοντά στο σημείο όπου έπαιζε γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, είχε αφήσει σημείωμα με τη φράση: «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, ο οποίος συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου κοντά στο σημείο όπου έπαιζε γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, είχε αφήσει ένα σημείωμα πριν από μήνες με τη φράση: «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας».

Ο Ράιαν Ρουθ συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου και κρατείται με –προς το παρόν– δύο κατηγορίες: επειδή είχε στην κατοχή του πυροβόλο όπλο παρά το βεβαρημένο ποινικό του μητρώο, και επειδή ο αριθμός του εν λόγω όπλου είχε σβηστεί/αφαιρεθεί.

ΗΠΑ: Ο Ρουθ είχε όντως σκοπό να δολοφονήσει τον Τραμπ, σύμφωνα με σημείωμα-1
(Guilford County Sheriff’s Office/Handout via REUTERS)

Ο 58χρονος θεωρείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τραμπ και ότι για αυτό είχε ακροβολιστεί ένοπλος κοντά στην περιοχή του γκολφ κλαμπ την ώρα που βρισκόταν εκεί ο πρώην πρόεδρος. Ωστόσο, οι άνδρες της φρουράς του Τραμπ τον αντιλήφθηκαν έγκαιρα και ο Ρουθ τράπηκε σε φυγή προτού ανοίξει πυρ κατά του Τραμπ, αφήνοντας πίσω του –κοντά στο γκολφ κλαμπ– το πυροβόλο όπλο που είχε στην κατοχή του.  

Το σημείωμα το οποίο παρουσιάστηκε ως νέο στοιχείο στο δικαστήριο έρχεται να ενισχύσει την υπόθεση ότι η πρόθεση του Ρουθ ήταν όντως να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της προφυλάκισής του.

Ενας πολίτης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, επικοινώνησε με τις Αρχές τις οποίες ενημέρωσε ότι ο Ρουθ του είχε δώσει ένα κουτί αρκετούς μήνες πριν. Ο εν λόγω πολίτης λέγεται ότι άνοιξε το κουτί αφού έμαθε για τη σύλληψη του Ρουθ και ότι μέσα σε αυτό βρήκε μια χειρόγραφη επιστολή. «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Eκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», λέγεται πως έγραφε ο Ρουθ στην επιστολή του. 

Με πληροφορίες από Washington Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT