Δίκη Πελικό: Πρώην σύντροφος κατηγορουμένου φοβάται ότι ήταν επίσης θύμα βιασμού

Δίκη Πελικό: Πρώην σύντροφος κατηγορουμένου φοβάται ότι ήταν επίσης θύμα βιασμού

Η μάρτυρας είπε πως όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, αξιολογώντας τη συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, θεώρησε ότι πολύ πιθανόν υπήρξε και ίδια θύμα βιασμού έπειτα από νάρκωση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάρτυρας στη δίκη του Ντομινίκ Πελικό, του 71χρονου που νάρκωνε τη σύζυγό του για να τη βιάζουν άλλοι άνδρες στη Γαλλία, κατέθεσε ότι και η ίδια, πρώην σύντροφος ενός από τους κατηγορουμένους, φοβάται ότι υπήρξε θύμα βιασμού με την ίδια μέθοδο. Η 33χρονη γυναίκα κατέθεσε ότι ανησυχούσε διαρκώς πως και η ίδια ενδέχεται να είχε ναρκωθεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον τότε φίλο της.

H μάρτυρας Εμιλί Ο. είπε στο δικαστήριο: «Με χειραγωγούσε και ζούσα μέσα στο ψέμα. Λάτρευα τη ζωή μου» αλλά «έχω ακόμη αμφιβολίες».

Η 33χρονη ζούσε επί μια πενταετία με τον Ιγκ. Μ., 39 ετών, έναν από τους κατηγορούμενους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Κάποιο βράδυ του 2019, ο τότε σύντροφός της πήγε στο σπίτι των Πελικό, κατόπιν πρόσκλησης του Ντομινίκ, ο οποίος κατηγορείται ότι επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του Ζιζέλ και καλούσε άνδρες που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο να τη βιάσουν. Ο Ιγκ. Μ. κατηγορείται για απόπειρα βιασμού.

«Πίστευα ότι ζούσα μια γαλήνια, μια καρποφόρα ζωή, αλλά έκανα λάθος», είπε η Εμιλί Ο. Χώρισε με τον πρώην σύντροφό της τον Νοέμβριο του 2020, περίπου έναν χρόνο πριν από την προφυλάκισή του. Ο Ιγκ. Μ. έμεινε επτά μήνες στη φυλακή και σήμερα είναι ελεύθερος υπό όρους.

Εξήγησε ότι γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο, χάρη στο κοινό τους πάθος για τις μοτοσικλέτες. Περιέγραψε έναν σύντροφο που της έδειχνε πάντα σεβασμό, σκεφτόταν τους άλλους και ήταν ήπιων τόνων, αλλά χώρισαν λόγω των «πολλών» εξωσυζυγικών σχέσεών του. Λίγους μήνες αργότερα, η Εμιλί έμαθε ότι ο πρώην σύντροφός της εμπλεκόταν στην υπόθεση του βιασμού της Ζιζέλ Πελικό.

Τότε θυμήθηκε μια νύχτα του 2019, όταν ξύπνησε καθώς ο σύντροφός της προσπαθούσε να ξεκινήσει σεξουαλική επαφή μαζί της, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 «αισθανόταν ζαλάδες». Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, αλλά από την έρευνα δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Η Εμιλί Ο. είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο ότι εξακολουθεί να αμφιβάλει, ανησυχεί μήπως ήταν και η ίδια θύμα χωρίς να το γνωρίζει. Και πρόσθεσε: «Αν δεν γινόταν αυτή η δίκη, θα έλεγα ότι είναι αδύνατον. Αλλά τώρα σκέφτομαι ότι είναι πιθανό».

«Ο,τι και να πει, δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να τον πιστέψω», απάντησε η Εμιλί Ο. σε ερώτηση ενός από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής, ο οποίος παραλλήλισε τη δική της περίπτωση με εκείνη της Καρολίν Νταριάν, της κόρης του Πελικό. Από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες της Καρολίν Νταριάν στον υπολογιστή του πατέρα της. Η Νταριάν είναι πεπεισμένη ότι ο πατέρας της τη νάρκωνε και, ενδεχομένως, την κακοποίησε. Ο ίδιος πάντως το αρνείται.

• Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την εξέταση έξι ακόμη από τους κατηγορούμενους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT