Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλο στρατό καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλο στρατό καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό των δυνάμεων που θα αποσταλούν στη Μέση Ανατολή, ούτε ποια θα είναι η αποστολή τους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλους στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, την ώρα που έχει κορυφωθεί η βίαιη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ο κίνδυνος για μεγαλύτερο περιφερειακό πόλεμο έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανικού Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό των δυνάμεων που θα αποσταλούν στη Μέση Ανατολή, ούτε ποια θα είναι η αποστολή τους. Σήμερα, στην περιοχή βρίσκονται περίπου 40.000 Αμερικανοί στρατιώτες. 

Η απόφαση για την ανάπτυξη περισσότερων δυνάμεων ελήφθη την ώρα που ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και εκτοξεύσεις πυραύλων στο έδαφος του Λιβάνου έχουν προκαλέσει περισσότερους από 270 νεκρούς, έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 1.000 και το Ισραήλ ετοιμάζεται για νέες επιχειρήσεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή στον νότιο Λίβανο ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους του Λιβάνου «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ταξιδιωτική οδηγία

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το Σάββατο ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος για περιφερειακό πόλεμο.

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται: «Εξαιτίας της απρόβλεπτης φύσης της εν εξελίξει σύγκρουσης ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ και τις πρόσφατες εκρήξεις σε όλο τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού, η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αναχωρήσουν από τον Λίβανο όσο ακόμη υπάρχουν εμπορικές πτήσεις».

Πηγή: Associated Press, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT