Ισπανία: Επιτήδειοι απέσπασαν 325.000 ευρώ παριστάνοντας τον Μπραντ Πιτ

Ισπανία: Επιτήδειοι απέσπασαν 325.000 ευρώ παριστάνοντας τον Μπραντ Πιτ

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που κατηγορούνται για εξαπάτηση δύο γυναικών, οι οποίες πίστεψαν ότι συνομιλούσαν μέσω διαδικτύου με τον ίδιο τον ηθοποιό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που κατηγορούνται για εξαπάτηση δύο γυναικών, από τις οποίες φέρονται να απέσπασαν 325.000 ευρώ, παριστάνοντας τον Μπραντ Πιτ στο διαδίκτυο, προχώρησε η αστυνομία στην Ισπανία.

Οι κατηγορούμενοι ήρθαν σε επαφή με τα θύματα μέσω διαδικτυακής σελίδας, αφιερωμένης στους θαυμαστές του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού. Οπως ανέφερε η Guardia Civil, σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, οι επιτήδειοι έκαναν τις δύο γυναίκες να πιστέψουν ότι είχαν «συναισθηματική σχέση» με τον αστέρα του Χόλιγουντ.

Προσποιούμενοι τον Μπραντ Πιτ, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από την πρώτη γυναίκα, από περιοχή της Ανδαλουσίας, το ποσό των 175.000 ευρώ, ενώ από τη δεύτερη, από τη Χώρα των Βάσκων, απέσπασαν 150.000 ευρώ.

«Για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, οι εγκληματίες είχαν μελετήσει τα κοινωνικά τους δίκτυα και είχαν αναλύσει το ψυχολογικό τους προφίλ, ανακαλύπτοντας ότι και οι δύο γυναίκες ήταν ευάλωτες», ανέφερε η αστυνομία.

«Χρησιμοποίησαν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να επικοινωνήσουν με τις δύο γυναίκες, οι οποίες έφτασαν σε σημείο να πιστέψουν ότι συνομιλούσαν μέσω WhatsApp με τον ίδιο τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος τους υποσχόταν ρομαντική σχέση και κοινό μέλλον».

Μεταξύ των πέντε συλληφθέντων, περιλαμβάνονται και τα φερόμενα αρχηγικά μέλη της σπείρας. Στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε πέντε σπίτια, ενώ κατάσχεσαν κινητά, τραπεζικές κάρτες, δύο υπολογιστές και ένα ημερολόγιο με «καταγεγραμμένες φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες». Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν το ποσό των 85.000 ευρώ.

Πηγή: The Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT