Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει δεκάδες στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει δεκάδες στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ σχεδιάζει να στείλει πολλές δεκάδες στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, για να είναι έτοιμοι να απομακρύνουν Αμερικανούς πολίτες από την περιοχή σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους του Πενταγώνου.

Τα στρατεύματα, που θα σταλούν στην περιοχή τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται σε «αναμονή» και αποστολή τους θα είναι να βοηθήσουν στην απομάκρυνση Αμερικανών σε περίπτωση πολέμου. Αυτή τη στιγμή, περίπου 40.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν ανησυχούν για την έλλειψη κατανόησης των σχεδίων του εβραϊκού κράτους για περαιτέρω ενέργειες κατά της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ δεν μοιράζεται λεπτομερείς πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνουν αξιωματούχοι, αναφέροντας ότι το ίδιο συμβαίνει και στις επιθέσεις στη Γάζα.

Χθες, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή λόγω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, χωρίς να αναφέρει αριθμό.

Προηγήθηκε η πλέον αιματηρή ημέρα στον Λίβανο από το 2006 με σχεδόν 500 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και πάνω από 1.600 να τραυματίζονται από επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Αν και οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον συνομιλούν τακτικά με την ισραηλινή κυβέρνηση και γίνονται συχνές συναντήσεις, το Τελ Αβίβ αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά του για πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Ουάσιγκτον καλεί συνεχώς τους Αμερικανούς πολίτες που παραμένουν στον Λίβανο να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα, όσο υπάρχουν ακόμη πτήσεις. 

Πηγή: NBC News

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT