Δικαστική ήττα για Ελον Μασκ, προάγγελος μαζικών αποζημιώσεων

Δικαστική ήττα για Ελον Μασκ, προάγγελος μαζικών αποζημιώσεων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελον Μασκ υπέστη δικαστική ήττα σε αγωγή που είχε ασκήσει ένας υπάλληλος του Twitter (τώρα Χ), ο οποίος ζήτησε αποζημίωση απόλυσης από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας μετά τις μαζικές απολύσεις το 2022, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg που πληροφορήθηκε τη δικαστική απόφαση.

Ο ενάγων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος του Σάνον Λις-Ρίορνταν, «θα λάβει ένα πλήρες πακέτο απολύσεως». Η Λις-Ρίορνταν πρόσθεσε πως μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν αποζημίωση απόλυσης, σημειώνοντας ότι άλλες 15 υποθέσεις έχουν περάσει από ακροάσεις διαιτησίας. Η ίδια αναμένει να ληφθούν πιο ικανοποιητικές αποφάσεις τούς επόμενους δύο μήνες.

Η δικηγόρος εξέφρασε την ελπίδα ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, «το Twitter/X θα είναι έτοιμο να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση για όλους».

Πρώην εργαζόμενοι του Twitter κατέθεσαν περίπου 2.200 αιτήσεις στο διαιτητικό δικαστήριο κατά του Ελον Μασκ για μη καταβολή παροχών μετά την απόλυση.

Τέσσερις Αμερικανοί γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, που κατηγορήθηκε για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας μετά τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων. Οι γερουσιαστές φοβήθηκαν ότι μετά τις μειώσεις προσωπικού και τη «βιαστική έναρξη νέων έργων», η εταιρεία δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Στις 27 Οκτωβρίου 2022, ο κ. Μασκ έκλεισε μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει την εταιρεία Twitter. Μετά την εξαγορά του Twitter, ο επιχειρηματίας προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, με αποτέλεσμα το προσωπικό της εταιρείας να μειωθεί από περίπου 7.500 σε περίπου 2.000 άτομα.

Πηγή: Bloomberg

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT