Λίβανος: Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές

Λίβανος: Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές

Ο ισραηλινός στρατός και πηγές ασφαλείας από τον Λίβανο ανέφεραν ότι νεκρός είναι ο επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της οργάνωσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πηγές ασφαλείας από τον Λίβανο δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters, ότι ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ και επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της οργάνωσης, έχασε τη ζωή του την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με τις πηγές, νεκρός είναι ο αξιωματούχος της φιλοϊρανικής οργάνωσης, Ιμπραχίμ Κουμπαϊσί. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου, τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Επιβεβαιώνει το Ισραήλ

Τον θάνατο του Ιμπραχίμ Κουμπάισι, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό, επιβεβαίωσε την Τρίτη και ο ισραηλινός στρατός. Οπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, ο Κουμπάισι χτυπήθηκε μαζί με άλλους αξιωματούχους της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Λίβανος: Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές-1
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Στην ανακοίνωση του στρατού προστίθεται ότι ο Κουμπάισι εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε κατείχε σημαντικούς στρατιωτικούς ρόλους, ενώ ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών.

«Με την πάροδο των ετών και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση πυραύλων σε βάρος Ισραηλινών πολιτών», ανέφερε ο στρατός. «Ηταν ειδικός στον τομέα των πυραύλων και είχε στενούς δεσμούς με ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Χεζμπολάχ», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT