Ζελένσκι: Το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία είναι πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε

Ζελένσκι: Το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία είναι πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι σχεδιάζει να υπάρξει «μια γέφυρα προς μια διπλωματική διέξοδο ώστε να σταματήσει ο πόλεμος». Πεσκόφ: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν η Ρωσία πετύχει τους στόχους της»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πίστη του ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει γρηγορότερα από ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πάντως επανέλαβε ότι αυτό θα επιτευχθεί αν οι σύμμαχοι του Κιέβου ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC News, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε: «Νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά στην ειρήνη από ό,τι πιστεύουμε. Απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ δυνατοί». Και πρόσθεσε ότι δεν σχεδιάζει να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία, αλλά ότι το σχέδιο είναι να υπάρξει «μια γέφυρα προς μια διπλωματική διέξοδο ώστε να σταματήσει ο πόλεμος».

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που σε κάθε αφορμή ζητά στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές συμμάχους χώρες της Ουκρανίας, αυτό που θα φέρει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να τελειώσει η σύγκρουση είναι το Κίεβο «να βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση».

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ειρήνη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να σχολιάζει ότι η Ρωσία «είναι πολύ προσεκτική με αυτές τις αναφορές για ουκρανικό σχέδιο». Πρόσθεσε επίσης ότι η σύγκρουση θα σταματήσει όταν η Ρωσία πετύχει τους στόχους της.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε και στην έκκληση που κάνει στις συμμαχικές χώρες να επιτρέψουν στον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, για να πλήξει στόχους μέσα στο ρωσικό έδαφος, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που θα δώσουν το πράσινο φως και για τις άλλες χώρες και πως θα θέσει το ζήτημα και στο Λονδίνο, όπου θα πάει μετά τη Νέα Υόρκη.

«Ολοι περιμένουν τον πρόεδρο Μπάιντεν. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε για υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», είπε στο ABC.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αύριο Τετάρτη, ενώ θα συναντήσει και τους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT