Λίβανος: Δύο εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Λίβανος: Δύο εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς

«Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο στοιχίζουν πλέον εκατοντάδες ζωές αμάχων», ανέφερε ο επικεφαλής της Yπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μέλη του προσωπικού της Yπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είναι μεταξύ των νεκρών των τελευταίων ωρών από το μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο. 

Η Ντίνα Νταρβίτσε, μια Λιβανέζα που εργαζόταν για την Yπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επί 12 χρόνια, σκοτώθηκε μαζί με τον γιο της σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπεκάα του Λιβάνου τη Δευτέρα, ανέφερε το Associated Press. Ο σύζυγός της και ένας ακόμη γιος της τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Αλί Μπάσμα, ο οποίος εργαζόταν ως καθαριστής στο γραφείο της εν λόγω υπηρεσίας στην πόλη της Τύρου για επτά χρόνια, σκοτώθηκε σε άλλο πλήγμα στον Νότο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Φιλίπο Γκράντι, σε ανάρτησή του στο Χ έγραψε: «Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο στοιχίζουν πλέον εκατοντάδες ζωές αμάχων. Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνω ότι δύο συνάδελφοι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σκοτώθηκαν χθες. Εκ μέρους όλων μας στην Υπατη Αρμοστεία, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους». 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε «εξοργισμένη και βαθιά λυπημένη από τη δολοφονία δύο αγαπημένων μελών της οικογένειας της υπηρεσίας» και προειδοποίησε ότι η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, οι νεκροί των τελευταίων 24ωρων από τα ισραηλινά πλήγματα έφτασαν τους 558, συμπεριλαμβανομένων 50 παιδιών και 94 γυναικών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.835 ανθρώπους. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT