Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ: Δεν επιθυμούμε χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ: Δεν επιθυμούμε χερσαία εισβολή στον Λίβανο

«Δεν είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε χερσαία εισβολή. Προτιμούμε μια διπλωματική λύση», ανέφερε ο Ντάνι Ντανόν, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί χερσαία εισβολή στον Λίβανο και θα προτιμούσε μια διπλωματική λύση για να τερματιστεί η σύγκρουση με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, δήλωσε την Τρίτη ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ντάνι Ντανόν.

Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ντανόν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμπειρία του δεύτερου πολέμου στον Λίβανο, το 2006. «Δεν επιθυμούμε μια χερσαία εισβολή οπουδήποτε. Δεν θέλω να στείλω τον γιο μου εκεί. Δεν θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας να πολεμήσουν σε ξένη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε στους δημοσιογράφους, το Ισραήλ είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες για την αποκλιμάκωση της έντασης. Οι δηλώσεις γίνονται μία ημέρα αφότου οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι διερευνούν «συγκεκριμένες ιδέες» με συμμάχους και εταίρους.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιες ιδέες και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό», τόνισε. «Δεν είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε χερσαία εισβολή. Προτιμούμε μια διπλωματική λύση».

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των βόρειων συνόρων της χώρας και την επιστροφή εκεί περίπου 70.000 κατοίκων που εκτοπίστηκαν λόγω της σύγκρουσης.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι πολύ αργά για την κυβέρνηση του Λιβάνου και για τον λιβανέζικο λαό, να ασκήσουν πίεση στη Χεζμπολάχ για να σταματήσει την επιθετικότητά της», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT