Συνάντηση Μελόνι – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Μελόνι – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ενα από τα κυρία θέματα συζήτησης ήταν το Μεσανατολικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κυρία θέματα συζήτησης ήταν το Μεσανατολικό, αλλά και η στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και η αναζήτηση διαρκούς και δίκαιης ειρήνης.

Σε σχέση με τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν και πάλι στην κοινή προσπάθεια, στα πλαίσια της ομάδας United for Consensus, προς στήριξη μιας λύσης η οποία να έχει ως σημεία αναφοράς τις αρχές της ισότητας, της δημοκρατικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας, η οποία να αποκλείει, κατά συνέπεια, τη δημιουργία νέων μονίμων εδρών».

Σε διμερές επίπεδο, τέλος, επιβεβαιώθηκε όπως αναφέρεται η βούληση για πραγματοποίηση διμερούς διάσκεψης και επιχειρηματικού φόρουμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT