Κοινή προειδοποίηση από Αίγυπτο, Ιράκ, Ιορδανία: «Το Ισραήλ ωθεί τη Μέση Ανατολή σε πόλεμο»

Κοινή προειδοποίηση από Αίγυπτο, Ιράκ, Ιορδανία: «Το Ισραήλ ωθεί τη Μέση Ανατολή σε πόλεμο»

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, σε σπάνια κοινή τους δήλωση, καταδίκασαν την «επιθετικότητα» του Ισραήλ κατά του Λιβάνου.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας, σε σπάνια κοινή τους δήλωση. καταδικάζουν την «επιθετικότητα» του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και προειδοποιούν ότι «ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Οι τρεις υπουργοί υποστηρίζουν ότι ο τερματισμός της «επικίνδυνης κλιμάκωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή… πρέπει να έχει αφετηρία τον τερματισμό της επιθετικότητας του Ισραήλ στη Γάζα», στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν έπειτα από συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Από τις 8 Οκτωβρίου, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Χεζμπολάχ επιτίθενται σχεδόν καθημερινά σε ισραηλινές κοινότητες και στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων, για να στηρίξουν τους Παλαιστινίους στη Γάζα.

Οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς το Ισραήλ έχει αναλάβει στρατιωτική δράση με στρατιωτικές επιδρομές κατά του νότιου Λιβάνου σε περιοχές που θεωρεί προπύργια της Χεζμπολάχ, με στόχο, όπως λέει, οι 60.000 Ισραηλινοί που έχουν εκτοπιστεί από το βόρειο Ισραήλ εδώ και σχεδόν έναν χρόνο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η Χεζμπολάχ έχει ανακοινώσει από την πλευρά της ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις μόνο όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT