Ιράν: Η Χεζμπολάχ δεν θα «γονατίσει» παρά τις δολοφονίες πολύτιμων μελών της

Ιράν: Η Χεζμπολάχ δεν θα «γονατίσει» παρά τις δολοφονίες πολύτιμων μελών της

Η δήλωση έρχεται τη στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι ότι η κλιμάκωση των προηγούμενων ημερών θα σύρει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δολοφονία πολύτιμων μελών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου δεν θα κάνει την οργάνωση να γονατίσει, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η δήλωση έρχεται τη στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι ότι η κλιμάκωση των προηγούμενων ημερών θα σύρει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

«Η οργανωτική δύναμη και οι ανθρώπινοι πόροι της Χεζμπολάχ είναι πολύ ισχυροί και δεν θα πληγούν σοβαρά από τη δολοφονία του ανώτερου διοικητή, ακόμη και αν αυτό σαφώς συνιστά απώλεια», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

Η φονικότερη επίθεση εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

Η νέα επίθεση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ έχει προκαλέσει τον θάνατο 569 ανθρώπων από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου. Η φονικότερη επίθεση στον Λίβανο, εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ήρθε έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Η «παλαιστινιακή και η λιβανέζικη αντίσταση θα κερδίσουν την τελική νίκη», δήλωσε ο Χαμενεΐ, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι σκοτώνει αμάχους επειδή δεν μπόρεσε να νικήσει τους εχθρούς του.

Το Ιράν είναι σύμμαχος της Χεζμπολάχ από την ίδρυση της λιβανέζικης οργάνωσης το 1982.

«Ο Μπάιντεν χρειάζεται νίκη»

Ο Χαμενεΐ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την κλιμάκωση στον Λίβανο, η οποία ήρθε έπειτα από τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας με τις εκρήξεις βομβητών και φορητών ασυρμάτων που διανέμονταν από τη Χεζμπολάχ.

Παρά τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων τα ισραηλινά σχέδια, «οι ΗΠΑ και γνωρίζουν και παρεμβαίνουν», δήλωσε ο Χαμενεΐ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν «χρειάζεται νίκη για το σιωνιστικό καθεστώς» πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υπερασπίζεται σταθερά τη Γάζα και θέτοντας τον εαυτό της στο επίκεντρο των λυπηρών γεγονότων, συμμετέχει στην τζιχάντ στον δρόμο του Θεού», προσθέτοντας στα αραβικά «η Χεζμπολάχ είναι νικητής».

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT