Λίβανος: 15 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Λίβανος: 15 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού μπήκε και σιιτική πόλη στην ορεινή επαρχία Κεσερουάν, βόρεια της Βηρυτού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Το πλήγμα του ισραηλινού στρατού στο χωριό Μααϊσράχ προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη», επισήμανε το υπουργείο.

Είναι η πρώτη φορά που η περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού και η πλειονότητα των κατοίκων της είναι χριστιανοί, γίνεται στόχος πληγμάτων του ισραηλινού στρατού, μετά την πρόσφατη όξυνση των εχθροπραξιών μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ (για πρώτη φορά) στα περίχωρα του Τελ Αβίβ με στόχο, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, το αρχηγείο της Μοσάντ στην περιοχή. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT