Ρωσία: «Μοιραίο λάθος» του Ζελένσκι να πιέσει τη Μόσχα για ειρήνη

Ρωσία: «Μοιραίο λάθος» του Ζελένσκι να πιέσει τη Μόσχα για ειρήνη

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά αυτή δεν μπορεί να της επιβληθεί, κάνοντας λόγο για «μοιραίο λάθος», καθώς, όπως είπε, «είναι αδύνατο να εξαναγκάσει κάποιος τη Ρωσία να συνάψει ειρήνη»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να την αναγκάσει να συνάψει ειρήνη ήταν «μοιραίο λάθος» που θα έχει συνέπειες.

Ο Ζελένσκι ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χθες, Τρίτη, ότι ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν μπορεί να τελειώσει μόνο μέσω των συνομιλιών και ότι η Μόσχα πρέπει να εξαναγκαστεί να συνάψει ειρήνη.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε: «Μία τέτοια θέση αποτελεί μοιραίο, συστημικό λάθος. Αποτελεί βαθιά παρανόηση που αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου».

«Η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά και ασφάλεια»

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά αυτή δεν μπορεί να της επιβληθεί, κάνοντας λόγο για «μοιραίο λάθος», καθώς, όπως είπε, «είναι αδύνατο να εξαναγκάσει κάποιος τη Ρωσία να συνάψει ειρήνη».

«Η Ρωσία είναι υπέρ της ειρήνης, με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν τα θεμέλια της ασφάλειάς της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο ότι η Ρωσία θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο συμφωνούσε να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει το σύνολο των τεσσάρων περιοχών που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα που το Κίεβο απέρριψε.

Η Ουκρανία και οι Δυτικοί σύμμαχοί της υποστηρίζουν ότι πρέπει να εμποδίσουν τον Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο γιατί, εάν δεν σταματήσει, θα απειλήσει γειτονικά κράτη. Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη σύγκρουση ως «υπαρξιακό αγώνα για τη Ρωσία, ενώ αρνήθηκε ότι έχει συμφέρον να επεκτείνει τον πόλεμο σε άλλες χώρες».

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT