Λίβανος: Τουλάχιστον 51 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Λίβανος: Τουλάχιστον 51 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 223 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κατά του Λιβάνου την Τετάρτη, δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τουλάχιστον 90.530 νέοι εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν αναφερθεί στον Λίβανο, εκ των οποίων σχεδόν 40.000 σε 283 καταφύγια, ανέφερε την Τετάρτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Οξύς ο κίνδυνος κλιμάκωσης»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή είναι «οξύς» και ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι σύμμαχοί της εργάζονται ακούραστα για να αποφύγουν έναν ολοκληρωμένο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

«Συναντιόμαστε σε μια περίοδο υψηλής έντασης», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά την έναρξη συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους και υπουργούς του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) στη Νέα Υόρκη.

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην περιοχή είναι οξύς… Η καλύτερη απάντηση είναι η διπλωματία και οι συντονισμένες προσπάθειές μας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT